Qintec is een kleine organisatie, sinds 2007 actief in de sanitair branche. Oprichter Koen Brands was destijds werkzaam als servicecoördinator bij een installatiebedrijf en had veel te maken met aftersales en service werkzaamheden van sanitaire producten. Ook kreeg hij de indruk dat de consumenten niet altijd direct en vakkundig geholpen werden als het ging om het afmonteren van het sanitair in hun badkamer of sanitaire ruimte. Consumenten hadden te maken met bedrijven die niet gespecialiseerd waren in het verwerken van hun kostbare nieuwe sanitair. Met alle gevolgen van dien; spullen waren niet compleet, kastjes werden niet goed afgesteld en douchewanden paste niet in de situatie. De opstelsom voor Koen was snel gemaakt. Dit kon veel beter!

Vanuit zijn achtergrond als installateur en later servicecoördinator had hij genoeg ervaring om te weten hoe dit aan te pakken. Contacten met fabrikanten en leveranciers werden snel gemaakt en de eerste opdrachten voor sanitair service vielen binnen. Ondertussen is zijn netwerk dusdanig uitgebreid dat Qintec er als een mooi en gezond bedrijf bij staat. Uiteraard is het dieptepunt die de bouwbranche heeft beleefd de afgelopen periode ( 2011-2016) niet aan het adres van Qintec voorbij gegaan. Echter is Koen optimaal in staat geweest om daar flexibel mee om te gaan en zijn bedrijf daar op aan te passen. Met als resultaat dat in 2015 een opgefriste richting gegeven wordt aan de invulling van hetgeen waar Qintec goed in is. Dat naast de fabrikanten en leveranciers ook de consument meer wordt aangesproken op de mogelijkheden dat er nog écht kwaliteit bestaat.

Koen Brands, nu een ambitieuze veertiger, wist in zijn tienerjaren al wat hij wilde. Het bericht dat over hem geschreven werd tijdens een beroepenwedstrijd -waar hij overigens tweede werd- bewijst dat.

Lees hier het artikel van Koen “Ik hoef niet zo nodig professor-monteur te worden.”